Friday, July 11, 2014

Tilannekatsaus

Ape on nyt 10 viikkoa vanha, joten luodaan silmäys siihen mitä on saatu aikaan:

Kontakti: Ape ottaa kivasti kontaktia, myös pihalla. Nyt aletaan lisätä häiriötekijöitä, ja opetetaan kontaktin otto pillille.
Nouto: Ape noutaa karvadamia ulkonakin. Nyt alan liittää suoritukseen komennon, ja sen jälkeen aletaan treenata paikalla pysymistä noutoesineen lentäessä. Nouto siis vasta luvasta. EDIT: Aletaankin treenata pitoa ja luovutusta ennen paikalla pysymistä :)
Istuminen: Ape tarjoaa istumista melkeinpä ensimmäisenä käytöksenä, kun treenit alkavat. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että en ole saanut kiinnitettyä tähän komentoa kunnolla. Tähän pitää ottaa tehotreeniä ja tarkkuutta oikea-aikaiseen komentoon minun osalta.
Luoksetulo: Toimii yllättävän hyvin. Ape tulee ulkonakin luokse, kun häiriötä ei ole paljoa. Toisinaan Ape ikään kuin tuumii hetken, että "Mitäs se 'Tänne!' tarkoittikaan?" Seuraavaksi vahvistetaan käytöstä ja aletaan lisätä häiriötä ja välimatkaa.
Rauhoittuminen: Tässä on edistytty hieman. Apelle tuntuu toimivan lähinnä puhe ja rauhallinen kuuluva hengitys parhaiten. Rauhoittuessa ei siis silitellä yms. sillä siitä Ape vain kiihtyy. Jatketaan harjoituksia ja palkataan aina rauhallisesta käytöksestä.
Hihnassa kulkeminen: Tätä ei olla paljoa harjoiteltu, mutta toistaiseksi menee hyvin. Tätä täytyy treenata enemmän, jotta Apen kasvettua vältyttäisiin vetämisongelmilta.

No comments:

Post a Comment